Burggraaff.Net    
 
  Dagboek
terug naar overzicht
vorige verslag
volgende verslag
   

Auckland, 1 februari 2003

Beste allemaal,

Na de zaterdagochtend boodschappen en een even wat drinken in het dorp om het eerste salaris te vieren, zijn Sjouke en Niklas gaan slapen. Ik zit nu op ons deck en dacht dat het wel weer leuk was om een update van onze belevenissen op de site te gaan zetten.

Jeetje, is er alweer een maand voorbij in dit nieuwe jaar. Vandaag zijn er weer veel mensen op skivakantie gegaan in Europa (er was ook plek voor ons drieen). Het is wel een raar idee dat ik nu in mijn korte broek in de zon zit en het op de piste meer dan 10 graden onder nul is! We zijn ondertussen erg gewend aan het lekkere zomerweer in Auckland, dus de winter is wel ver weg.

Het is nu 3 weken geleden dat we uit Christchurch tegevlogen zijn na een heerlijke vakantie op het Zuider Eiland (de foto's van de vakantie staan ook op deze site, dus kan je ook een beetje meegenieten). Het was raar om met 4 grote tassen en een buggy afgezet te worden bj ons nieuwe huis, wat verder helemaal leeg stond. We hadden al aardig wat spullen gekocht voor in het huis voordat we op vakantie gingen, dus hebben we het hele weekend met onze nieuwe auto (moesten we ook eerst even ophalen) half Auckland doorgereden om de eerste spullen in huis te krijgen. Na ruim een week hadden we al aardig wat spullen verzameld en nu is het huis prima bewoonbaar en voelen we ons er thuis.

Het 'gewone' leven is nu alweer in volle gang. Niklas heeft een heerlijk kamertje waar hij prima kan slapen. Ook zijn slaapjes overdag zijn weer een stuk regelmatiger geworden. Sjouke en Niklas vermaken zich door de week prima met wandelingen langs de kust naar Mission Bay, spelen op het strand of in de speeltuin, de wekelijkse Plunket-bijeenkomsten (een Nieuw Zeelandse vorm van het consultatie buro) en voorlees/zang uurtjes in de bieb. Gelukkig is het hier heerlijk zomer en dan zijn er ook meer dan genoeg terrasjes waar het prima vertoeven is en natuurlijk is het dan ook heerlijk op ons deck bij het huis. In de weekenden zijn we lekker in en rond het huis, of gaan we een baaitje verkennen langs de kust van Auckland.

Ik ben op 15 januari voor Farmers begonnen met werken. Eerst nog een beetje 'illigaal', omdat mijn work-permit nog niet goedgekeurd was. Gelukkig is dat op 20 januari wel helemaal goedgekomen en ben ik nu dus legaal aan de slag. Farmers Trading Company (www.farmers.co.nz) is een soort kruising tussen de HEMA (qua aantal en grootte van de winkels) en de Bijenkorf (qua uitstraling en assortiment) met 60 winkels in Nieuw Zeeland en ruim 4.000 medewerkers. Ik ben daar aangesteld als Business Intelligence manager en zit in de Supply Chain / IT afdeling. Veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IT zijn de afgelopen jaren een beetje aan Farmers voorbij gegaan en ik zal allerlei projecten op het snijvlak tussen IT en operationele processen op gaan pakken. Hieronder vallen onder andere het begeleiden van de implementatie van een nieuw ERP systeem, vendor performance measurement and optimization en ook communicatie met klanten en medewerkers verbeteren doormiddel van het inzetten van (internet ?) technologie. Nu ben ik bezig met een kosten / baten analyse voor de implementatie van dat ERP pakket (samen met BCG consultants), zodat ik weer mijn kennis van mijn tijd bij Cap Gemini over supply chain en business cases kan gebruiken !

Ondertussen is Niklas wakker geworden en zit hij na een boterham lekker in z'n badje buiten te spelen. Vanavond gaan we misschien nog naar een openlucht concert in het 'Auckland Domain', maar we zien wel of we daar straks zin in hebben. Voorlopig bevalt dit leventje me wel....

Groeten en tot mails, Peter