Burggraaff.Net    
 
  Dagboek
terug naar overzicht
vorige verslag
volgende verslag
   

Auckland, 27 juli 2003

Beste allemaal,

Het is alweer een tijdje winter en ik moet zeggen dat het weer zeker niet tegenvalt en vaak zelfs heel aangenaam is. Wel is het jammer dat het nog steeds zo vroeg donker is, zeker als de verhalen uit Nederland gaan over temperaturen van 30+ met zwoele zomeravonden. Wij wachten geduldig op de komende maanden wanneer het bij ons steeds lekkerder weer wordt. Het blijft een raar idee dat het zuiderlijk halfrond steeds een half jaar vooruit loopt en op een kleinere schaal steeds een halve dag....

Met ons gaat het hier prima. Sinds een tijdje weten we dat ons gezin hier in Nieuw Zeeland uitgebreid gaat worden! Sjouke is weer zwanger en we verwachten ons Kiwi-kindje half december, dus wanneer de zomer hier haar intrede doet en voordat het echt warm wordt (februari / maart). Het is spannend om het Nieuw Zeelandse zorg-systeem te leren kennen. Ook hier bezoekt Sjouke regelmatig een verloskundige, alleen is een thuisbevalling minder gewoon en wordt er geadviseerd om te bevallen in een "Birthcare", een soort kraamhotel, zwaar gesubsidieerd door de overheid en waar je de eerste 3-5 dagen na de bevalling kan blijven. Heel handig, want hier in Nieuw Zeeland kennen ze geen kraamzorg. Dus een paar dagen bijkomen in een soort hotel ziet Sjouke wel zitten. Peter en Niklas kunnen komen en gaan wanneer ze willen, er is ook extra slaapgelegenheid voor hen. Het kraamhotel hier vlak in de buurt en het heeft prachtig uitzicht over het Auckland Domain en we hebben ons laten vertellen dat het eten (en de zorg) erg goed is.

Afgelopen week zijn Willem en Marga hier in Nieuw Zeeland aangekomen. Onze eerste familie leden die nu in het echt zien hoe wij hier leven. Erg leuk om ze weer te zien en natuurlijk heeft Niklas lekker met z'n opa en oma kunnen spelen. De vlucht is hun prima bevallen (via Malysia, Kaula Lumpur) en met een slaappil zorg je ook dat je nog best een beetje uitrust. Een week hebben ze bij ons gelogeerd en hebben we allerlei leuke dingen gedaan. Nu zijn Willem en Marga met een camper 3 weken over het Noorder Eiland aan het rondreizen en zien we elkaar volgend weekend nog in Taupo. Aan het einde van de reis blijven ze nog even bij ons en vliegen dan weer terug naar Nederland.

Via onze website krijgen we in de loop der tijd steeds meer vragen over onze stappen om hier in Nieuw Zeeland te gaan wonen. Soms mailen we met mensen voor wie Nieuw Zeeland een leuk idee lijkt, anderen zijn al een heel eind met de organisatie om hier naartoe te komen en hebben hele concrete vragen. Het is leuk om deze mensen "wegwijs" te kunnen maken. Het is en blijft uiteindelijk een hele stap om Nederland te verlaten en naar Nieuw Zeeland te komen, daarom is het leuk om met andere mensen onze ervaringen te delen.

Met werken bij Farmers en alle dagelijkse activiteiten van Niklas en Sjouke gaat het nog steeds prima. Het is leuk om te merken dat we al redelijk ingeburgerd zijn en allerlei dingen langzaamaan vanzelfsprekend worden. Gelukkig blijft het rijden langs de kust van Auckland naar St Heliers nog steeds een bijzonder gezicht en dan voelt het nog steeds alsof we op vakantie hier zijn, maar dan wel een hele lange vakantie...

Groeten aan iedereen in Nederland en tot mails,
Sjouke en Peter