Burggraaff.Net    
 
  Snowboarden op Mt Hutt en wandelen in Coromandel 5-7 September 2003
terug naar overzicht
vorige foto's
volgende foto's
   

Op 5 September ben ik een dag gaan snowboarden in het skigebied van Mount Hutt op het Zuider Eiland. Met de eerste vlucht naar Christchurch, een stukje met de auto en dan om 10:30 op de piste. Het skieŽn in Nieuw Zeeland is meer een dagje uit en daar heb ik dan ook heerlijk van genoten.
Op 7 September was het prachtig weer en ben ik naar het noordelijkste deel van het Coromandel Peninsula geweest. Wel een stukje rijden, maar dan kom je wel op een erg mooi stuk van Nieuw Zeeland. Eindelijk ook eens de auto gebruikt waarvoor het gemaakt is... off-road !

Mt Hutt is een klein gebied met 4 liften en een paar heerlijke pistes   en in Nieuw Zeeland gebruik je natuurlijk de BBQ tussen de middag !  
prachtig uitzicht vanaf de berg zo de Canterbury Plains op, een plat stuk land tot aan de zee   voor het eerst ook eens een Kea, een soort berg papagaai, in het echt gezien  
deze tijd van het jaar is het nog erg rustig op Coromandel   en het is dan ook erg leuk om met de auto over onverharde wegen te rijden  
ik heb 5 uur een prachtige tocht langs de kust gewandeld   en natuurlijk op de mooie uitzichtpunten even uitrusten  
het blijft een mooi gezicht om tot aan het strand schapen op het gras te zien lopen   onderweg naar huis nog getrakteerd op een mooie zonsondergang... wat een weekend!