Burggraaff.Net    
 
  Dagboek
terug naar overzicht
vorige verslag
volgende verslag
   

Auckland, 8 april 2003

Beste allemaal,

Het is alweer veel te lang geleden dat we een stuk geschreven hebben over ons leven in Nieuw Zeeland. Dat is wat mij betreft een goed teken, aangezien we dan meer dan genoeg dingen te doen hebben. Het is echter ook hier zo dat je soms een paar avonden tv zit te kijken en dan na een paar dagen bedenkt dat er meer is dan alleen maar voor dat kastje te hangen. Zo heb ik sinds een week mijn mountainbike weer in orde gemaakt na de grote reis vanuit Nederland, een helm gekocht (dat is hier verplicht in Nieuw Zeeland) en fietsverlichting. Ik ben nu al een aantal keren langs de 'Tamaki Drive' gereden, een boulevard langs de zee die begint in St Heliers en eindigt in het centrum van Auckland. Heerlijk om na een dag werken de even de zee te ruiken en even goed in beweging te zijn. Maar goed, nu dan een verslag over ons leven hier.

We zijn nu echt goed gewend aan ons huis in St Heliers. Zeker sinds onze spullen uit Nederland zijn aangekomen, is het helemaal onze plek. Niklas heeft weer erg veel keuze uit verschillend speelgoed, wij hebben weer lekker veel keuze in kleding om aan te trekken. Ook de Nederlandse CD-tjes zijn erg leuk om te spelen, een bijzondere combinatie om Andre Hazes en Marco Borsato te horen, als je vervolgens lekker met de tuindeuren open het deck op kan lopen. Niklas is hier ook helemaal thuis. Hij kent alle hoeken van het huis en z'n ogen gaan helemaal glimmen als we de helling af naar ons huis lopen.

Het dagelijks leventje van Sjouke en Niklas is ook in een lekker ritme gekomen. De Plunket, Playgroup, story time bij de bieb, Gymbaroo en het strand in St Heliers of Mission Bay is maar een greep uit de verschillende activiteiten die gedaan worden door de week. Tussendoor ook nog lekker wat drinken in een cafe-tje (Sjouke thee en Niklas een 'fluffy') en een slaapje op het midden van de dag. Sjouke heeft zich ook al opgegeven voor verschillende commissie werkzaamheden bij deze kinderactiviteiten, wat natuurlijk ook allerlei leuke contacten met zich meebrengt. Ikzelf vind het erg leuk om met z'n drieen op te staan, te ontbijten en samen 's avonds te eten. Dat heb ik wel gemist toen we in Nederland woonde.

Bij Farmers heb ik het prima naar mijn zin. Ik heb nu een aantal projecten opgestart waarin ik veel kwijt kan mbt mijn opgedane ervaring en de dingen die ik graag wil leren. Het is in ieder geval erg leerzaam om binnen een bedrijf bepaalde IT gerelateerde projecten op te starten, iets wat je als een dienstverlener eigenlijk nooit zo erg meemaakt. Ook vind ik de retail wereld erg intressant. Ik ben nu bezig met de volgende projecten: het opzetten van een data warehouse, het formuleren van een e-Strategy voor Farmers, het maken van een supplier portal (dit is een studenten projecten bij Farmers en erg leuk om dat ook te begeleiden), een proefproject voor het toepassen van Microsoft BizTalk als integratie tussen interne systemen en het introduceren van een tool op op een eenvoudige manier werkprocessen te automatiseren / ondersteunen. Ook heb ik een presentatie gegeven tijdens een congres hier in Auckland en daaruit volgen allerlei leuke dingen (oa publicatie in tijdschrift en een uitnodiging om te spreken op een ander congres).

Maar het allerleukste blijft toch wel het genieten van dit land en de mensen. Het is erg leuk om naar huis te rijden aan het einde van een dag werken en de zon in de zee te zien zakken, even wat te drinken in een park in de stad, een uurtje te rijden naar een mooie baai in de buurt. We zijn afgelopen weken een paar keer op stap gegaan buiten Auckland en ik blijf me verbazen hoe mooi het hier is. Komende weken gaan we vast ook nog wel weg (Paas weekend komt er ook aan) en we zullen de foto's van die mooie plekken op deze site zetten. Het is wel een beetje jammer dat wij nu de herfst / winter in gaan en het in Nederland steeds mooier wordt, maar wij hebben net een heerlijke zomer achter de rug en daar kunnen we nog wel even op teren....

Groeten aan iedereen in Nederland en tot mails, Peter